Museiresan 25:e september

Trots dåligt intresse från medlemmarna var vi ett litet men glatt gäng som åkte iväg på lördagsmorgonen. Vårt första besök var på Ådalens Bilmuseum i Lunde. Där bjöds på ett stort antal intressanta bilar med bra guidning av ägaren Thorvald Forsman som själv deltagit i ett stort antal veteranbilsrallyn delvis med bilar som fanns i museet. Även ett stort antal tvåhjulingar fanns med, från Crescent ”Raketarsle” moped till Honda Gold Wing och mycket däremellan.

Efter en lätt lunch på Wästerlunds Konditori ett K-märkt nostalgi-cafe med genuin 50-talsmiljö gick färden vidare till Arnolds Bilmuseum i Ramvik.

Arnolds blev en positiv överraskning för oss alla, en fantastisk samling av bilar, motorcyklar, mopeder, modellbilar mm.  med guidning av ägaren Arnold Sundström. Bilarna var mest BMW men även andra t.ex. VW fanns representerade. Motorcyklar fanns diverse svenska, engelska och japanska samt en fullt riggad isracing-hoj. Vad sägs sedan om 1100 st modellbilar i originalkartong skala 1:18 eller över 5000 nyckelringar, de flesta med motoranknytning. Mycket väl värt besöket.

På plats i Ådalens BIlmuseum. Gunnar lutar sig mot en Indian Scout från 20-talet
Två Silverpilar hos Arnolds får sällskap av gänget från MIdälva. I bakgrunden skymtar en del av modellbilssamlingen
Detta inlägg har visats 5 gånger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *